Automate your Marketing
with Womplify




 
Our Little Princess


By: Mama Batrice

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Jul-2009 14:50 Email | Share | | Bookmark
SALAM KAWAN2

Salam sumer............merindui Zana & Batrice...........? ada ker yang rindu.........hu hu hu
ampun yerk kengkawan.......x terkejar Zana nak update FP nie.......almost 4 months berlalu.........entry tu jugak yang keluar kan................sampaikan password nak masuk FP nie almost terlupa.........nampak sangat ler Zana seperti melupakan dunia FP...........

Hakikatnyer...............tidak yerk..............kawan2 sumer still Zana ingat.........btw...........dengan ini, secara rasminya........ZANA TUTUP OUR LITTLE SWEETHEART FOTOPAGES............cerita2 terbaru dan terkini........boleh ler kawan2 ikuti melalui blog Zana http://mezanna08.blogspot.com

Kat sana........mmg everyday Zana update citer2 terbaru kami.........citer2 perkembangan Batrice..........anak daraku yang makin membesar dan banyak akal tu........jemput tau ke blog Zana.



LOVE FROM BOTTOM OF MY HEART..............mama_Batrice


Wednesday, 4-Mar-2009 06:05 Email | Share | | Bookmark
LANGKAWI DAY 3

Ampun kak nurul...............haaahhaaa...kak nurul dah panggil me tu suruh update
keh keh keh.....abislah kena marah ngan kak nurul....x tepati janji........ampun kak !

kita teruskan citer seterusnya xtvt2 di Langkawi pada hari ke-2 yerk.......
2nd day.....xtvt kami buat Island Hoping...........naik boat.......best ...........
we'll chatter 1 bot..........bayar RM180 ..........makanya sorang dlm RM40 jer lah.........murah tu !!!
pergi 3 tempat, Pulau Beras Basah, Eagle Feeding & Pulau Dayang Bunting
from 9 am until 2 pm...............terbakar kulit kena matahari.........daku rela !!! hu hu hu

We dlm boat......................on d way ke Pulau Beras Basah...........





1st :- pergi mandi manda di Pulau Beras Basah
cantik persekitaran kat sini......yelah, tepi pantai....sure cantik punya...nak2 pantai yg terjaga kan.......kat sini selain mandi manda leh buat xtvt lain..........ada banana boat, parasyling and......yg paling syok..........bg monyet2 makan.......besar2 plak tu........and sgt jinak..........tp awas......jgn ler korang dok kedek2 jinjint plastik berisi makanan.........sure korang kena rompak punya ngan monyet2 budiman nie.....................








Quote:
i like this pic...........he he he........tp modelnya bukan zana or laling hubby or princess tu.......tu ashraff ......merangkap ayah angkat si batrice




about 1/2 jam kat beras basah.........we'll panggil pakcik boat nak gerak ke destinasi seterusnya.......he he he.......act, kat sini sepatutnyer 1 jam.......tp cam boring ler plak mandi pantai time matahari tegak atas kepala kan....................

Pastu.......gerak utk tengok helang plak.......xtvt Eagle Feeding..........x byk snap gambar...........yolah, camera zana camera cikai jer.......x dan nak snap gambar eagle yg tengah terbang laju2 nak sambar makanan yg di campak tu............pakcik2 boat nie mmg siap2 bwk daging ayam yg dah dah potong kecik2 utk eagle2 tu....... murah betul rezeki helang2 tu kan......dok jer kat situ.......hari2 org antar makanan...............



dah puas bg helang2 tu makan.......we'll pergi plak Tasik Dayang Bunting............ tujuan utama ........
mmg syok mandi2 manda kat sini............giler dalam wei tasik nie.......ada ler 10 - 30 meter dalamnyer.........mandi kat sini, mmg sure ler korang kena pakai life jacket......x kira ler dah pro berenang ker............perenang negara ker.........baik korang pakai life jacket nie demi keselamatan.....yolah, dasar tu jauh ke dlm.........kot2 ler penat berenang kan......nak capai apa kalu takde life jacket .................... tp sgt panas.............mmg tahap leh rentung ler kat sini............utk bebudak dia ada sediakan pool kecik paras lutut org dewasa.........hah ! kat situ ler anak dara zana main air sampai lupa diri...siap terjun2 dari atas.......siap selam2..............



tp dari boat nak ke tasik ..........masya allah, mmg korang kena ada stamina ler............giler jauh .........pastu kena panjat bukit plak tu............curam lagi........ngan batu2 lagi........bayangkan jer lah, zana dukung batrice.......yolah, x berani nak biar dia panjat sendiri coz' tempat tu berbatu2 kan.......mmg senak ler........semput .............rasa cam nak patah pinggang, kaki tangan sumer hah!.......tu baru pergi......dah syok2 mandi .......nak balik boat pun jadi satu hal gark nak memanjat bukit tu balik...................

Sampai jetty kuah almost 2 ++ ..........perut memasing dah kelaparan.....yelah, keluar pepagi.......sarapan ala kadar jer........pastu bersuka ria main ari .........penat mcm nak pengsan.........naik2 darat.........benda wajib yg di cari MAKANAN.......malas nak pergi jejauh.....makan jer kat kedai mamak kat jetty tu.........boleh ler..........

After that...........meneruskan xtvt bershopping pinggan mangkuk plak......memasing ckp x yah balik rumah............senang...........sekali jalan, sekali penat............nanti dah sampai rumah x pyh keluar2 lagi.....coz' mlm nak pergi mmg tak sempat ler jawapnyer.........



hah !........kalu dah nampak Idaman Suri tu...........x yah citer pepanjang ler gamaknyer kan........tahu dah tujuan utama ke situ..........zana tak borong sangat coz' limited budget.........he he he he........tersilap perkiraan ler........tu yg rugi tu........kalu tak harus gark ler berkotak2 bwk keluar dari Idaman Suri tu.......but don't worry.........ada rezeki datang lg ler gamaknyer.............



dah settle sumer......we'll gerak balik......sampai rumah almost 5 jugak .........mmg penat ler........anak dara dah terbongkang tak sedar diri dari dlm kereta lagi...........he he he..........so, petang tu.....xtvt mak2 dara .........mengemas beg..........esoknyer pepagi dah nak gerak balik........

Malam keluar makan.........and perkara wajib.........pergi Dataran Lang nie..........
utk apa?.............x yah ler korang buat2 tanya plak yerk................
sure ler xtvt pose ala2 model di situ........he he he he



tu jer xtvt hari ke-2 di langkawi......esoknyer kami dah nak balik..........tp perjalanan nak balik johor masih panjang coz' kami singgah ker penang dulu ...........


Thursday, 12-Feb-2009 06:49 Email | Share | | Bookmark
LANGKAWI TRIP - Part 1

Cuti CNY yg lepas........zana & co bersama geng2 hubby, Ashraf & co, Amy & dan Badut telah bercuti2 malaysia ke Langkawi. We'll gerak from kluang Isnin - 26 Jan kul 4.30 pm. Konvoi 3 kereta. Kami berhenti rehat kat Seremban and Tapah. Biasalah.......bwk bebudak nie x leh nak straight jer perjalanan nyer.....lagipun driver and co pilot pun nak regang2kan urat yg dah tersimpul sana sini ........


Quote:
2 org budak yg tak reti penat2 .........kebetulan, dua2 nama Batrisya. Sorang lagi tu anak Amy & co. Tua 5 bulan dari Batrice. Tp Batrice tak berapa nak kawan sangat ngan Batrisya coz' Batrisya nie jenis suka peluk, cium, pegang, tarik.........anak dara zana tu, dia rimas kalu dpt kawan camtu....kalu jenis yg main lari2 ngan dia..........lawan cakap ngan dia....lawan gaduh ngan dia...dia ok ler....nak2 plak yg kaki layan dia baikkkkk punyaaa........mmg melekat ler jawabnyer............


Mlm tu ...........kami tumpang tido kat rumah anak sedara wife si Ashraf kat Selama, Perak. Sampai umah Ba'yah around 1.00 am ler gark. Prong preng prong preng.......pukul 3 am baru memasing lelap mata. Esok pepagi dlm kul 7 semua dah gerak bangun and bersiap. Pukul 9.30 gark ler kuar dari rumah Ba'yah tu. We'll decided naik dari Kuala Perlis coz' dekat and perjalanan ngan ferry just ambil masa 45 minit jer........kalu dari Kuala Kedah lama ler sikit dok dlm ferry tu.

Sampai Kuala Perlis around 12 pm ler kot..........ambil tiket ferry kul 3.15 pm. Sempat menyinggah isi perut kat rumah kawan wife Ashraf, Fairuz. Kami di sajikan ngan 3 ekor ikan kerapu bakar yg fresh, ikan gelama masak kark & sayur air bayam. Mmg meletup ler juadah tengahari tu. Zana siap tak malu bersila meratah sisa2 ikan bakar tu. Ikan fresh kan maniskan.....nak2 plak bakar camtu....mmg favourite ler gamaknyer. Thanks Fairuz. Kami tumpang park kereta kat area rumah Fairuz coz' kat situ taman baru lagi.......and boleh ler menumpang garaj rumah2 yg kosong tu. Lagipun husband si Fairuz ckp......parking kat area2 jetty tu kurang selamat kecuali parking berbumbung. Tp mahal sikit ler bayar.....RM10/day .....alang2 dpt parking free.........apa lagi.........jimat ler sikit kos nyer tu nanti kan.


Quote:
while waiting ........para papa pi hantar kereta @ rumah Fairuz. Budak bedua nie again tak reti diam and tak reti panas............




Sampai Langkawi around 4 pm. Tunggu plak si Yan, cousin Ashraf datang hantar kereta. Sepanjang di Langkawi nie, we'll akan stay rumah Yan. So, again jimat utk hotel yerk. Kereta pun Yan sponsor bagi we'll pakai 2 kereta. Jimat lagi di situ. Hooreeey....... Lepas lepak2 kejap ........memasing dah berlengas .....so, keluar idea nak mandi @ waterfall..........depan rumah Yan nie ada waterfall.....tak sure ler nama Waterfall tu.........Beringin kot.......sapa2 dok Langkawi, Waterfall nie area Kg. Kilim. Tp plan terbantut coz' waterfall tu tak best........air pun adalah kotor and we'll nak mandi pun cam malu2 jer nak buat terjun tiruk kan. So, tukar plan ke Tg. Rhu plak.......sampai2 sana .....nengok cam xde org mandi manda pun ..........at last.......x jadi nak berendam pun. Isi perut ngan air kelapa, laksa and rojak ........itu jer for 1st day..........





2nd Day:
Dlm kul 11 keluar rumah. Ari nie xtvt mmg penuh. Rancangan pergi 4 tempat for that day. Awal2 beli tiket utk ke Cable Car & Aquari also for Island Hoping for the next day. So, nanti xde ler lenguh kaki nak queue kat tempatnyer kan..............

1) GALERIA PERDANA
about 1 1/2 hour kat sini. Macam2 ada ......... barangan yg berkaitan ngan Tun Dr. Mahathir & Dr. Siti Hasmah.





2) NUSANTARA MAJU
borong minyak gamat and produk gamat kat sini.





menuju ker area Pantai Chenang coz' after that kita org nak masuk Underwater World plak. Lunch kat rest. area Pantai Chenang. Sgt best and happening lorr kat sini.........rest. pun byk pilihan.....lunch tu we'll makan sotong bakar, ayam bakar, daging bakar, ikan bakar ........senang citer mmg sedap ler.............

3) UNDERWATER WORLD.
Almost 2 hour kat sini. Mmg best ........lagi best dari Aquaria KLCC. RM26/person. Kanak2 tak sure ler coz' dua budak bertuah tu FOC. Sgt enjoy kat dlm nie. Batrice pun "hidup" tengok segala mcm fish kat sini. Dulu pergi Aquaria.....dia dok melalak sajer.............now, tak mau di pegang.......nak berlari ke sana sini ngan mulut kecoh sebut "pish".............larat tak larat ler kami laki bini nak mengejar..............







last CABLE CAR, GUNUNG MAT CINCANG.
RM18/person. Gayat tp best..........ambil masa around 10 minit jer nak naik atas tu........umat manusia punyalah ramai. Nasib beli tiket awal.......so, terus jer tunggu turn nak naik cable car. Max satu gondola tu 6 person.




Quote:
sementara nak tunggu turn kami










Perjalanan yg penat but .........puas hati coz' seronok. Malamnyer kami keluar utk shopping sikit. Zana just membeli coklat & kain batek. Wajib kan ........

Lepas nie citer pasal Day 3 @ Langkawi plak yerk...........we'll pergi Island Hoping...sangggaaattttt bessssttttttttttttt


Friday, 23-Jan-2009 07:16 Email | Share | | Bookmark
TODAY IS MY 2ND BIRTHDAY

HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO MY LITTLE PRINCESS
HAPPY BIRTDAH TO YOU


Hari nie genap Batrice 2 tahun. Kejap jer kan .......
Semoga anak mama jadi yg terbaik di kalangan yg terbaik
Semoga anak mama di kurniakan kesihatan yang terbaik
Semoga anak mama jadi anak yg cerdik & solehah
Semoga anak mama di berkati di dunia & di akhirat

Salam sayang dari Mama & Papa
You such a "MIRACLE" to us !!!



a few gambar Batrice time dia tembam pipi cam kuih pau terlebih yis .....rindunyer saat2 nie...




Wednesday, 7-Jan-2009 04:44 Email | Share | | Bookmark
WEEKEND KAMI

Lama kan tak membebel kat sini........ampun, zana try sedaya upaya balance kan update fp & blog....insya allah, will try buat cam dulu2, 1 entry 1 minggu...keh keh keh...larat ler plak yerk.....

Now, @ Kluang dah ada BIG APPLE ok......xde ler lagi meleleh2 air liur kalu nengok korang tepek gambar korang makan donut2 big apple tu........kalu tak, dulu.........dpt telan air liur jer lah......now, boleh katakan every week mesti menyinggah beli BIG APPLE ...........so, sesapa kot sesat @ kluang nak cari BIG APPLE pergi ler ke KLUANG MALL yerk......promo ler plak yerk......he he he

last weekend pi ler jejalan @ Kluang Mall...........pekena Laksa Shack yg tak berapa nak shock tu.......sesapa yg fanatik ngan Laksa Shack sorry lah yerk......itu laksa tak lulus piawaian tekak zana ler................x sedap ok.........udah ler mahal, x sedap plak tu..........kalu mahal, tp sedap bole ler gark di pertimbangkan utk lawatan seterusnya kan..........so, bila tak sedap di tambah mahal plak....means........itulah 1st and d last time makan2 kat situ......no more Laksa Shack.....keh keh keh



nak balik tu sempat ler gi shopping sikit barang @ Pacific........kat sini, me & hubby kena pow ngan budak kenit tu........act, papa dia gark gatai tangan bagi bear tu kat Batrice, kengkonon nak umpan suruh duduk diam2 dlm troley tu......mmg ler diam .........tp kejap jer....time nak bayar niat di hati nak ler pulang balik bear tu @ tempatnyer kan........skali tu, sampai kaunter bayar, leh plak batrice x mau pulang bear tu........zana gi ler dukung dia sekali ke tempat nak pulang bear tu kan...kot2 kat sana nanti dia rela hati nak letak sendiri...........laaa........sekali siap meraung2 tak mau pulangkan balik bear tu..........huuwaaa......zana nak join nangis sekali dah nie.......keh keh keh org dah ramai dah nengok budak kecik tu melalak. Sure dlm hati ckp " apalah mama budak tu.......bear tu pun x mau belikan ker ?" ............bukan tak mau beli, kat umah dah berlambah2 bear tu....lagipun jenis bulu2 nie cam x sesuai plak.............di sebabkan budak kecik tu dah melalak2.........so no choice, kena gark rembat bear tu..............rela dlm pasrah tu......now, since dah ada bear tu.....tiap2 mlm tido sure dia peluk bear tu.............korang nak tahu ker nama dia apa " BEBE" ..... ok tak !



otw nak kuar tu sempat menyinggah BIG APPLE ......... biasalah, benda baru kat sini.......so kemaruk ler lagi........tp selalu zana beli set 3 pcs jer......yg nak makan pun zana & batrice jer........my hubby tu alergic ngan benda2 manis nie............ and batrice mmg suke yg kacang tabur2 tu........



tak sempat sampai umah dah settle dah 3 pcs tu..............




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net